Genieten van je vrije tijd, weet jij hoe dat moet?

Vorige Artikel 3 van 14 Volgende

Je kent me, ik ben altijd druk, druk, druk. Altijd op pad voor mijn werk, maar ga ook graag naar vrienden toe. Drankje hier, hapje daar, dat idee. Maar dat kan allemaal even niet. Ik blijf maar in mijn agenda kijken, maar er staat toch écht niets in. Ik hoor vriendinnen om me heen die hun kids moeten onderwijzen én thuiswerken, maar dat heb ik dus niet. Het is een luxeprobleem, ik weet het. Genieten van je vrije tijd, hoe moet dat?

Ik heb opeens tijd over. Ik werk vanuit huis, heb geen reistijd naar klanten toe en zelfs daten zit er even niet in, helaas. En dus ben ik aan het ontdekken wat ik eigenlijk allemaal nog meer kan doen in mijn dag.

Ik geef je wat ideetjes, wie weet kun jij er ook wat mee! (of ben jij zo druk nog steeds, lees dan vooral niet verder 😊, wil je niet jaloers maken namelijk).

Schoonmaken is best leuk!

Nu ik de tijd heb, is het opeens niet een tussendoor haast klus, maar kan ik lekker ruimte voor ruimte eerst helemaal opruimen en daarna schoonmaken.

Zo heb ik mijn kledingkast gisteren uitgemest en een heleboel items verkocht op Vinted. En wat ik daarmee verdien, besteed ik natuurlijk direct weer aan een nieuwe garderobe. Laat die zon maar komen!

Wandelen is niet suf

Natuurlijk ging ik eerder ook wel eens met een vriendin een stukje lopen, maar het belangrijkste daarbij was toch altijd die lunch of borrel erna.

Maar nu ga ik in de ochtend, het liefst doordeweeks als het lekker rustig is, eventjes in mijn eentje een stukje wandelen in het bos. Ik zoek eerst een leuke route op en zo merk ik dat er rondom mijn huis echt prachtige plekken zijn. En met een toffe podcast is dat uurtje zo voorbij en kom ik toch eens aan mijn 10.000 stappen op een dag! En die borrel of lunch, doe ik gewoon lekker in mijn eigen tuin!

Woensdag verwen dag

Tijd voor mezelf. Wat? Dat ken ik niet. Nu neem ik het er zo af en toe echt even van. Ik begin met een lekker ontbijtje en ga daarna uitgebreid in bad. Hé ik heb nog zo’n bruisbal liggen, komt die ook eens op.

Een heerlijk maskertje op mijn gezicht, mijn teennagels weer lekker rood en mijn benen scrub ik met Avoyd Salt ‘n Oil Scrub, zodat ze niet meer zo schraal zijn en dus meteen mooi egaal bruin worden straks.

’s Middags begin ik op zo’n verwen dag al te koken. Uitgebreid koken voor mezelf komt er nooit van. Nu heb ik vorige week voor het eerst in mijn leven sushi gemaakt, zo, dat was lekker! En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als ik dacht. Al moet ik trouwens wel opletten dat ik niet elke week een taart bak. Denk dat ik deze week maar eens een hartige taart ga maken, dat is wat gezonder.

En natuurlijk moet er ook gewerkt worden

Thuiswerken. Daar lees ik heel veel tips over. Maar vooral tips over hoe je dit combineert met kinderen en drukte om je heen. Ik heb juist vooral last van mijn gedachten die afdwalen. Stiekem ben ik steeds aan het ‘woggen’ (werk ontwijkend gedrag).

Wat voor mij werkt, is dat ik op gezette tijden met collega’s bel via Teams. Zo praten we elkaar even bij en blijven we toch een beetje in de werksfeer. Ook met klanten wordt het videobellen steeds minder ongemakkelijk.

Ook maak ik voor mezelf een beetje een dagplanning met wat ik wanneer oppak. En ik kleed me gewoon netjes aan. Ik hoorde namelijk op de radio dat het bewezen is dat je dan productiever bent. Geen joggingbroek dus, maar dat leuke nieuwe jurkje!

Genieten van je vrije tijd kan ook zonder Netflix

Inmiddels heb ik ook nieuwe manieren gevonden om even te ontspannen. Als ik eerder even wat tijd over had, zette ik Netflix aan. Maar dat vind ik overdag toch een beetje gek… Nu kreeg ik van mijn moeder een puzzel met 1000 stukjes. Een beetje gegeneerd, ben ik er toch aan begonnen. En dit is verslavend joh! Echt, je moet het gewoon eens doen, ook zonder kinderen is dit echt leuk!

En we hebben hier in de wijk een boekenkastje hangen met zwerfboeken. Ik ben normaal gesproken geen boekenwurm, maar ik kwam er langs gelopen en dacht, ach ik neem eens boek mee. Blijkt ook prima te zijn. Beentjes omhoog, in de zon, wijntje erbij en even lekker lezen.

Het is trouwens ook heel ontspannen om je handen uit de mouwen te steken! Ik heb de muur naast de trap knalgeel geverfd. Echt zoiets waar ik normaal nooit aan toe kom, maar het fleurt echt mooi op!

Sporten met Spa

Maar na al dat ontspannen (en extra eten en drinken), moeten we natuurlijk niet vergeten ook nog een beetje in shape te blijven. Mijn sportschool gaat gelukkig goed met de tijd mee en heeft in een app allerlei oefeningen staan. Dus ja hoor, ik sta 2x in de week met flesjes Spa in mijn handen mijn kipfilets te bestrijden. Ik heb zelfs een springtouw gekocht en sta in mijn woonkamer te springen. Gister appte trouwens mijn buurvrouw met de vraag wat dat voor geluid was…

Ik hoop dat ik je op ideeën heb kunnen brengen met dit blog over mijn vrije tijd. Voorlopig kom ik mijn tijd hier prima door. Ik heb niets te klagen, mijn werk gaat gewoon door en om mij heen is gelukkig nog iedereen gezond. Is dit anders bij jou? Dan wens ik je alle succes en sterkte deze tijd.

Groetjes Simone

Heb jij nog ideeën voor het genieten van je vrije tijd? Deel ze dan op onze Facebook-page!

Vakantiesluiting webshop

Let op; vanwege de vakantiesluiting van onze webshop worden er geen bestellingen verstuurd van 31-7 tot 11-8-2020.

Je kan wel bestellingen plaatsen in deze periode maar deze worden pas 11-8-2020 verstuurd.

BLOG - Op vakantie in eigen land

Vakantie. Daar houd ik van. Mijn nichtje Sylvie vroeg of ik met haar mee ging naar de camping. Ik dacht gelijk, dat is leuk, op vakantie in eigen land!

Ik heb  het internet afgestruind naar tips om er toch leuk uit te zien op de camping. Ik zet ze voor je op een rij!  Lees meer....

 

 

Reviews

  • 18-06-2020 - Altijd last gehad van ingegroeide haren, scheerbultjes en gewoon heel...  lees meer
  • 22-04-2020 - Hoe komt het dat mijn huid na gebruik van AVOYD...  lees meer
  • 22-04-2020 - Help!! mijn huid verveld heel erg na gebruik van Avoyd...  lees meer
Plaats een review
© 2019 - 2020 Avoyd | sitemap | rss
"Voor een correcte werking maakt avoyd.nl gebruik van cookies." Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.