Scheerbultjes na het scheren


Bijna iedereen die zich regelmatig scheert, kent het probleem van rode scheerbultjes, een branderige huid, jeuk en huidirritatie na het scheren. Zowel mannen als vrouwen zien vaak rode bultjes opkomen vlak na het scheren. Als hier aan gekrabd wordt, ontstaat er vaak nog meer jeuk, scheerirritatie en een rode huid.

Mannen scheren steeds meer lichaamsdelen

Tegenwoordig harsen, waxen, epileren en scheren wij het liefste zo veel mogelijk lichaamshaar weg. Mannen willen liever een gladde borst, een glad gezicht, een haarloze rug en ook de schaamstreek wordt steeds vaker door mannen geschoren. Wij houden hiermee onze hygiëne goed in de gaten! Echter kunnen er bij onzorgvuldig scheren ook ingegroeide haartjes ontstaan. Ook mannen erkennen dit probleem. Speciaal voor mannen met een gevoelige huid hebben wij Avoyd Immaculate Man ontwikkeld.

Hoe ontstaan rode bultjes na het scheren?

Vrouwen die veelvuldig hun bikinilijn scheren ervaren na het scheren vaak huidirritatie, jeuk, branderig gevoel en ontstaan er scheerbultjes na het scheren. Vrouwen die vaak (nat) scheren of met een epileerapparaat, hebben de meeste kans op rode, jeukende en irriterende scheerbultjes. Omdat bij het scheren vaak in de tegengestelde haarinrichting wordt geschoren, worden de haartjes ruw uit de huid getrokken en kan de huid beschadigd raken. Ook oude, botte scheermesjes of verkeerde scheerproducten kunnen tot bultjes na het scheren leiden.

Hoe voorkom je rode scheerbultjes na het scheren?

Bultjes na het scheren kunnen deels voorkomen worden door met de haarrichting mee te scheren. Daarmee wordt de kans op ruwe stoppels, huidirritatie en ingegroeide haren sterk verkleint. Misschien duurt deze manier van scheren wat langer, maar geeft veel minder scheerirritatie, schraalheid, branderigheid en bultjes na het scheren. Gebruik dus altijd speciale scheermesjes die zijn afgestemd op de mannen- of vrouwenhuid en een scheerproduct dat is afgestemd op uw huidtype. Bij voorkeur scheerproducten voor een gevoelige huid gebruiken.

De beste verzorging om scheerbultjes na het scheren te voorkomen

Om scheerbultjes na het scheren te voorkomen adviseren wij Avoyd Original of de Avoyd Double Delight. De Double Delight werkt tevens tegen donkere vlekjes en pigmentvlekjes op de huid. Onze Avoyd producten kunnen zowel voor het gezicht, de oksels, bikinilijn, benen, armen, rug en borst worden gebruikt. Onze producten zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Om de kans op huidirritatie te verkleinen raden wij aan om:

  • Geen botte (oude) en/of vervuilde scheermesjes te gebruiken.
  • Een scheergel, -crème of -schuim te gebruiken die goed bij uw huid past. Dit voorkomt onnodige extra irritatie.
  • De bekende scheertechnieken te bestuderen en uit te proberen. Zo komt u erachter welke techniek het beste bij uw huid past.
  • De huid regelmatig te reinigen zodat er geen verstopping ontstaat in de huidcellen.
  • Pauzes te nemen tussen de scheerbeurten. De huid heeft tijd nodig om te herstellen.

Uiteraard geven deze vijf tips geen garantie voor de perfecte scheerbeurt. Wel wordt de kans op huidirritatie aanzienlijk verminderd. Sommige huidtypen willen zelfs met de nodige verzorging niet zonder huidirritatie bestaan. Daar waar het herstel door de huid ophoudt gaat Avoyd verder.

Avoyd serums verzorgen de huid en zorgen ervoor dat de scherpe uiteinden van  haartjes niet in de wand van het haarzakje prikken. Dit voorkomt ingegroeide haren en een geïrriteerde huid. Het gebruik van Avoyd na het scheren kalmeert de huid.

Avoyd is er voor man en vrouw. Wij hebben verschillende producten ontworpen om zoveel mogelijk huidtypes te behandelen en zoveel mogelijk probleemzones aan te kunnen pakken.

Avoyd is verkrijgbaar bij ETOS en DA

 

© 2019 - 2024 Avoyd | sitemap | rss