Wat is scheerirritatie ?

Het scheren van ongewenst lichaamshaar hoort net als douchen en tandenpoetsen bij onze dagelijkse verzorgingsroutine. We beschouwen een onthaarde kaaklijn, borst, oksels of bikinilijn als netjes en verzorgd. Scheren kan alleen nogal wat complicaties met zich meebrengen. Door meerdere malen met de mesjes over de huid te bewegen, kun je je huid flink beschadigen en dat kan ontzettend gaan irriteren. Een bot of vuil scheermes kan extra problemen geven. Bacteriën infecteren de huid terwijl het botte scheermes de huid openhaalt en beschadigt. De medissche term vor scheerirritatie is Pseudofolliculitis Barbea.

 

Wat zijn de kenmerken van scheerirritatie?

Zodra de huid geïnfecteerd of beschadigd is, zullen bijna altijd na het scheren rode bultjes, scheerbrand, ontstekingen en een droge geïrriteerde huid ontstaan. Deze droge geïrriteerde huid met ontstekingen en bultjes is vaak erg pijnlijk. Bovendien kan elke aanraking een nieuwe reactie veroorzaken waardoor de irritaties en ontstekinkjes alleen maar erger worden. Je huid reageert op dat moment vaak ook verkeerd op de meeste cosmetica producten. Gebruik daarom altijd een product dat extra scheerirritatie tegengaat.

 

Hoe behandel ik scheerirritatie

Een geïrriteerde en beschadigde huid moet uiterst zorgvuldig worden behandeld. Je huid heeft op dit moment rust, bescherming en hulp nodig bij het helingsproces. Veel producten die gemaakt zijn voor het verzorgen van de huid bevatten schadelijke stoffen en chemicaliën die op het moment dat de huid niet in de beste staat verkeert een allergische reactie veroorzaken. Kijk daarom eerst altijd naar de samenstelling van het product voordat je het aanbrengt als de huid verzwakt is. Gebruik een product zoals Avoyd om scheerirritatie te voorkomen en het helingsproces te versnellen.

BLOG - Pak jij een voorjaarsschoonmaak gestructureerd aan?

Oh yesss, die kou is weer vertrokken en ik krijg alweer echt zin in het voorjaar. Het vervelende vind ik wel dat wanneer je uit je winterslaap ontwaakt, dat het dan meteen zoveel is. Ik geef je categorieën om aan de slag te gaan!  Lees meer....

 

┬ę 2019 - 2021 Avoyd | sitemap | rss