Scheerirritatie en rode scheerbultjes behandelen en voorkomen met AVOYD 

Wat is scheerirritatie?

Scheerirritatie, oftewel Pseudofolliculitis Barbae, is een veelvoorkomend probleem bij iedereen die zich regelmatig scheert of op een andere manier onthaart. Rode scheerbultjes, een branderige droge huid, jeuk en irritatie; allemaal vervelende complicaties die kunnen ontstaan na het ontharen. En als je eenmaal scheerirritatie hebt kan elke volgende aanraking met een scheermesje weer een nieuwe reactie veroorzaken, waardoor de irritaties en ontstekingen alleen maar erger worden. Als je je regelmatig scheert of onthaart heeft je huid nooit echt de tijd om te herstellen. Daarom is het belangrijk om een zacht product als AVOYD te gebruiken, wat scheerirritatie verhelpt, maar ook voorkomt.

 

Hoe ontstaat scheerirritatie?

Als je meerdere malen met een scheermesje over de huid beweegt, kun je deze flink beschadigen. Helemaal als een scheermesje bot of oud en vuil is. Daarnaast worden bij scheren de haren zo kort mogelijk tegen de huid afgesneden, vaak tegen de haarrichting in. Hierdoor ontstaat er een scherp puntje aan het einde van het haartje.

Deze scherpe uiteindes kunnen in de wand van het haarzakje prikken en de uitgang blokkeren. Dit, in combinatie met een al geïrriteerde en beschadigde huid, kan leiden tot onderhuidse ontstekingen, scheerpuistjes, bultjes en ingegroeide haren. Allemaal vergezeld door de nodige jeuk en een branderig gevoel.

Bij waxen, harsen of epileren worden de haartjes ruw uit de huid getrokken en ook dan kan de huid beschadigd raken.

De belangrijkste oorzaken van scheerirritatie en scheerbultjes zijn:

  1. Botte of oude, sterk vervuilde scheermesjes
  2. Verkeerde scheertechnieken die de huid beschadigen
  3. Verkeerde producten (scheerschuim, -gel of -mousse) die niet passen bij je huid en de irritatie na het scheren verergeren
  4. Te vaak scheren of ontharen, waardoor de huid niet de tijd krijgt om te herstellen
  5. Verstopping van haarzakjes en ontstoken haarvaatjes door dode huidcellen

Hoe behandel ik scheerirritatie?

Een geïrriteerde en beschadigde huid moet uiterst zorgvuldig worden behandeld. Je huid heeft op dit moment rust, bescherming en hulp nodig bij het helingsproces. Veel producten die gemaakt zijn voor het verzorgen van de huid bevatten schadelijke stoffen en chemicaliën die op het moment dat de huid niet in de beste staat verkeert een allergische reactie kunnen veroorzaken. Kijk daarom eerst altijd naar de samenstelling van het product voordat je het aanbrengt als de huid verzwakt is. De producten van AVOYD helpen scheerirritatie voorkomen en het helingsproces te versnellen. Bovendien is AVOYD zacht voor de huid, en dát kun je nu wel gebruiken.

Gebruik dagelijks AVOYD Original of AVOYD Double Delight om scheerirritatie, jeuk, rode bultjes en ingegroeide haren te voorkomen. Daarnaast gebruik je AVOYD Bikini Bliss (voor dames) en Immaculate Man (voor heren) om je gevoelige huid direct na het scheren te kalmeren. Na een dag of twee kun je weer overstappen naar AVOYD Original of Double Delight.

Als je je geïrriteerde huid weer moet ontharen kun je het beste met de haarrichting mee scheren. Daarmee wordt de kans op ruwe stoppels, huidirritatie en ingegroeide haren sterk verkleind. Misschien duurt deze manier van scheren wat langer, maar je huid zal je er dankbaar voor zijn. Gebruik daarnaast altijd speciale scheermesjes en scheerproducten die passen bij jouw huidtype.


 

© 2019 - 2024 Avoyd | sitemap | rss