Ingegroeid haar? AVOYD helpt je er vanaf! 

Wat zijn ingegroeide haartjes?

Ingegroeide haren ontstaan wanneer een haartje naar achteren krult of zijwaarts in de huid groeit.

Ingegroeide haartjes komen het meest voor bij mensen met grof of krullend haar. Baardharen en schaamharen zijn over het algemeen dikker en stugger dan bijvoorbeeld het haar op je armen of benen, en groeien daarom sneller in. 

Hoewel ingegroeide haren het meest voorkomen in gebieden waar de huid is geschoren of gewaxt (bijvoorbeeld bij de baard, benen of bikinilijn), kunnen ze overal op het lichaam voorkomen. Ingegroeide haartjes kunnen namelijk ook worden veroorzaakt door een gebrek aan (natuurlijke) peeling van de dode huidcellen van de huid.

Het kan gebeuren dat ingegroeide haartjes vanzelf weer weggaan, maar ze kunnen zich ook ontwikkelen tot een pijnlijke ontsteking. Op de plek van het ingegroeide haartje zal een roodachtig bultje vormen, vergelijkbaar met een puistje. Dit gaat gepaard met jeuk en kan uiteindelijk leiden tot een ontstoken haarzakje (folliculitis). Gelukkig heeft AVOYD een oplossing.

Hoe behandel ik ingegroeide haartjes?

AVOYD Original en AVOYD Double Delight bevatten ingrediënten om ingegroeide haartjes actief te voorkomen. Breng één of tweemaal daags, ook als je je niet hebt geschoren, een dun laagje AVOYD Original of Double Delight aan en je zult zien dat ingegroeide haren, maar ook scheerirritatie en rode bultjes, verleden tijd zijn.
AVOYD Original en AVOYD Double Delight kunnen ook worden gebruikt om ingegroeide haren te verhelpen, als het leed al is geschiedt. De producten van AVOYD laten de haartjes na een paar dagen naar buiten groeien en gaan de ontsteking tegen. 

Direct na het ontharen raden we het gebruik van AVOYD Bikini Bliss of Immaculate Men aan. Deze producten kalmeren en verkoelen de behandelde huid en versnellen het genezingsproces. Dit voorkomt huidirritatie en jeuk. 
Na een dag of twee kun je AVOYD Original of AVOYD Double Delight weer gebruiken, wat actief ingegroeide haartjes helpt voorkomen en genezen.

Daarnaast is het verstandig om de huid regelmatig te scrubben. Dit voorkomt en verhelpt ook scheerirritatie en ingegroeide haartjes. Kies bijvoorbeeld de AVOYD Rub 'n Scrub. Deze scrub bevat naast fijne scrubkorreltjes ook een natuurlijk enzym dat dode huidcellen losweekt. Het heeft een antibacteriële en schimmeldodende werking. De AVOYD Rub 'n Scrub is zacht voor de huid en daardoor ideaal in combinatie met ontharen.


In onze webshop vind je een aantal handige productpakketten, samengesteld om scheerirritatie en ingegroeide haartjes te voorkomen en te genezen, en aangeboden met een mooie korting. Bekijk alle opties hier. Uiteraard zijn alle producten van AVOYD ook los te bestellen in onze webshop, of verkrijgbaar bij één van onze fysieke verkooppunten.

Wil je een ingegroeide haar direct verwijderen? Haal deze er met een pincet of naald voorzichtig uit. Maak je pincet of naald wel heel goed schoon voordat je je huid openmaakt, anders kunnen er opnieuw ingegroeide haren ontstaan en littekens achterblijven. Lukt het zelf niet om de haar te pakken te krijgen, dan kun je een ingegroeide haar laten verwijderen door je huisarts of een schoonheidsspecialist.


 

© 2019 - 2024 Avoyd | sitemap | rss