Scheerirritatie ingegroeide haartjes en bultjes voorkomen in de bikinilijn


Scheerirritatie is een veel voorkomend probleem. Omdat bij het scheren de haren iets uitgetrokken worden en afgeschoren, ontstaat aan het uiteinde van de haar een scherp puntje. Deze scherpe uiteinden van het haar kunnen in de wand van het haarzakje prikken en de uitgang blokkeren. Hierdoor kunnen ingegroeide haartjes ontstaan, ook bij de bikinilijn. Dit geeft vaak onderhuidse ontstekingen, scheerpuistjes en bultjes, met de nodige jeuk, branderigheid en scheerirritatie tot gevolg.

De top 5 oorzaken van scheerirritatie en scheerbultjes:

  1. Botte scheermesjes of sterk vervuilde en ‘oude’ scheermesjes.
  2. Verkeerde scheerproducten (scheerschuim, scheergel of mousse) die niet passen bij het huidtype en welke huidirritatie na het scheren verergeren.
  3. Verkeerde scheertechnieken die de huid beschadigen.
  4. Te vaak scheren, waardoor de huid niet kan herstellen.
  5. Verstopping van de haarzakjes door dode huidcellen.

Avoyd Original en Avoyd Double Delight.

Bij dagelijks gebruik van Avoyd Original voorkom je scheerirritatie, jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes bij de bikinilijn, benen en oksels. Avoyd Double Delight gaat naast die vervelende ongemakken ook donkere huidvlekjes tegen die veroorzaakt zijn door het ontharen en scheren.

Bikini Bliss van Avoyd, de kalmerende nabehandeling bij een overgevoelige huid

De Bikini Bliss variant van Avoyd is speciaal voor de vrouw. Deze variant focust zich op het voorkomen van rode bultjes en huidirritaties, het kalmeren & hydrateren van de bikinilijn en de oksels, na het ontharen. Deze delen van het lichaam zijn vaak echte probleemzones omdat de huid op deze plaatsen erg dun en overgevoelig is. Deze zones vragen dan ook een delicate manier van ontharen. Gebruik daarom altijd een scheer gel, -crème of -schuim tijdens het ontharen.

Nabehandeling met Bikini Bliss

De nabehandeling is bij het ontharen van de bikinilijn en oksels net zo belangrijk als het ontharen zelf. Met de juiste ontharingstechnieken zullen de bikinilijn en de oksels minimaal worden geïrriteerd. Een goede hydraterende nabehandeling is vereist om roodheid en bultjes te voorkomen. Met het gebruik van Avoyd Bikini Bliss wordt de nabehandeling extra makkelijk gemaakt. Direct na het ontharen kunt u Avoyd Bikini Bliss aanbrengen. Het aanbrengen zorgt ervoor dat huid gehydrateerd en gekalmeerd is. Doordat de huid goed gehydrateerd is zal deze sneller helen. LET OP: Bikini Bliss voorkomt geen ingegroeide haartjes. Hiervoor heb je echt Original of Double Delight nodig.

Gebruiksadvies Bikini Bliss

Wij adviseren direct na het scheren en/of hars-,sugaring of IPL-behandeling Bikini Bliss aan te brengen. De crème hoeft niet ingewreven te worden, maar trekt vanzelf in. Avoyd Bikini Bliss is verkrijgbaar in een pompje van 50 ml. Dit is goed voor 50 behandelingen. (uitgaande van 1ml per keer). Daarna kan je overstappen op Avoyd Original of Avoyd Double Delight.

Wilt u de huid blijven verzorgen en ingegroeide haren voorkomen?

Dit kan met Avoyd Original en Double Delight.

Deze producten voorkomen ingegroeide haartjes en verwijderen de dode huidcellen. Ook dit serum hoeft niet afgespoeld of ingewreven te worden. Het serum kunt u gewoon laten intrekken. Deze producten kunt u terugvinden in onze webshop.

Avoyd is verkrijgbaar bij ETOS en DA

 

© 2019 - 2024 Avoyd | sitemap | rss