Zeven tips voor een sociaal leven naast een drukke baan

Artikel 9 van 16

Work work work work…. af en toe lijkt het wel alsof ik niets anders doe dan werken. Hoewel ik een hele leuke job heb met de pro’s van een dikke auto onder m’n kont en een prima salaris, vind ik het ook erg fijn om er nog een sociaal leven op na te houden naast mijn drukke baan. Maar hoe doe je dat, fulltime werken en toch genoeg tijd overhouden voor leuke dingen? Dit zijn mijn tips voor een sociaal leven naast een drukke baan.

Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan. Nou ja, die uitspraak kan ik niet hardmaken, maar zo luidt de uitdrukking nu eenmaal. Ik durf van mezelf wel te zeggen dat ik zeker niet tot de categorie mensen behoor die de kantjes ervan afloopt. Ik maak lange dagen en vaak klap ik ’s avonds ook nog ‘even’ mijn MacBook open om te kijken of die ene klant nog heeft gereageerd op mijn offerte. En ja, dan moet er natuurlijk ook ‘even’ een mailtje terug.

Nadeel is dat ik hierdoor nog wel eens Sjaak Afhaak ben als een van mijn vrienden een spontane borrel oppert. Ook dat avondje sportschool schiet er meer dan regelmatig bij in. Wat ik natuurlijk heel jammer vind, vooral van die borrel (om de sportschool ben ik iets minder rouwig).

Dus, dat betekent dat als ik leuke dingen wil doen, er tijd voor moet maken. Time management heet dat in de 21ste eeuw. Wat een duur woord is voor dat je dingen goed moet plannen. Daar heb ik wat op gevonden.

1. Spreek af met vrienden tijdens de lunch

Of je nu de hele dag achter een bureau zit of onderweg bent, lunchen moet je toch. Dus waarom niet afspreken met een of meer vrienden tussen de middag? Natuurlijk moet je dan wel enigszins bij elkaar in de buurt werken om zoiets te kunnen plannen.

Net als veel vrienden van mij werk ik in en om Den Haag. Het komt dus regelmatig voor dat ik tussen de middag met een van hen afspreek in een lunchtentje in de stad. Op die manier verenig ik het nuttige met het aangename en kan ik toch even bijkletsen!

2. Ga eropuit in het weekend

Hoewel ik vaak de neiging heb om me in het weekend na een lange werkweek over te geven aan de bank en Netflix-series te bingewatchen, is het toch beter om er in het weekend op uit te gaan. Van leuke dingen doen krijg je namelijk nieuwe energie en die heb je juist nodig om de drukke werkweek weer fris te beginnen.

Dus, check vóór het weekend wat er allemaal te doen is en wat je leuk vindt, zet het in je agenda en laat die bank lekker voor wat die is.

3. Gun jezelf ook eens wat

Hard werken voor de baas is prima, maar daar staan als het goed is ook een hoop vrije dagen tegenover. Natuurlijk wil je genoeg dagen overhouden voor die lekkere zonvakantie, maar gun jezelf ook tussendoor eens een dagje vrij. Gewoon, omdat het kan.

4. Geef je grenzen aan

Als je een veeleisende job hebt, dan is de verleiding groot om ook buiten werktijd nog dingen te doen. Bijvoorbeeld dat telefoontje plegen op je vrije dag of een afspraak na vijven plannen omdat die lastige klant écht niet op een ander moment kan.

Vind je het lastig om je grenzen te bewaken, zorg dan dat je vaste activiteiten plant waar jijzelf maar ook je baas en je collega’s niet omheen kunnen. Zo is maandagavond mijn vaste Pilates-avond. Iedereen in mijn omgeving weet dat ik dan niet bereikbaar ben.

5. Maak het jezelf makkelijk

Als je een drukke baan hebt, dan is het de kunst om de tijd die je overhoudt nuttig te besteden. Het schiet bijvoorbeeld niet op als je na een lange werkdag nog uitgebreid moet koken of in het weekend de hele hut moet schoonmaken.

Omdat ik toch gezond wil eten en niet elke dag een kant-en-klaarmaaltijd in de magnetron wil schuiven, zoek ik makkelijke en gezonde recepten die ik binnen een kwartier op tafel kan zetten. En kun je het betalen? Zoek dan een schoonmaakhulp die je kan helpen in het huishouden. Zo hou jij meer tijd over voor een sociaal leven naast je drukke baan!

6. Kleed je met voorbedachten rade

Heb je na je werk een borrel – privé of zakelijk – maar weinig tijd of gelegenheid om je na werktijd op te frissen? Trek dan ‘s ochtends iets aan dat je met wat accessoires en een paar goeie hakken kunt omtoveren tot een leuke outfit voor een meer informele setting. Een little black dress is in dit soort gevallen altijd een goeie keuze.

Geen tijd om je benen te scheren? Gebruik dan een paar dagen van tevoren een ontharingscrème, dan ben je weer voor een poosje van het dagelijkse scheren onder de douche af. Om scheerirritaties en lelijke rode bultjes te voorkomen, gebruik je een van de producten van Avoyd. Zo kom je bij elke gelegenheid goed voor de dag.

7. Niets moet, alles mag

Soms kun je, onder invloed van bijvoorbeeld ‘blije’ posts van anderen op social media, het gevoel hebben dat je van alles moet of dat je iets mist als je ergens níet bij bent. Als er één ding is dat ik heb geleerd is: niets moet. Heb je gewoon geen zin om te sporten of geen puf voor die borrel met vrienden; no worries, je bent niemand iets verplicht. Volgende keer haak je gewoon weer aan.

Groetjes Simone

Heb jij nog tips voor een sociaal leven naast een drukke baan?Deel het met me op onze facebook-page?

© 2019 - 2024 Avoyd | sitemap | rss