Op zoek naar een hippe outfit voor het paardrijden? Vijf tips!

Artikel 12 van 16

Ik heb een nogal heftig weekend achter de rug. Ik heb namelijk een buitenrit gemaakt op een paard. Je leest het goed, een páárd. En ik ben niet eens gevallen! Ja mensen, bel de krant maar. Sterker nog, ik maakte behoorlijk de blits toen ik op mijn dekhengst over het Scheveningse strand paradeerde in mijn trendy paardrijkleding. Wil jij ook een hippe outfit voor het paardrijden? Dit zijn mijn vijf tips.

Eerst zal ik je even vertellen hoe ik op dat paard terecht ben gekomen. Ik was dit weekend bij m’n nichtje Sylvie in Scheveningen op bezoek. Sylvie is een paardenmeisje in hart en nieren. Ze heeft zelfs haar eigen verzorgingspaard, met de naam Angel. Echt een prachtdier om te zien, groot en indrukwekkend met zijn bruinglanzende vacht en lange zwarte manen.

Het plan was om ‘s zaterdags lekker te gaan shoppen in Den Haag, ’s avonds te gaan borrelen bij Huppel The Pub en dan ’s zondags uit te kateren op een paard met een heerlijke buitenrit op het Scheveningse strand. Op zich een heel aantrekkelijk en Instagramwaardig idee, alleen waren er twee probleempjes: 1. ik had al sinds mijn tienerjaren niet meer op een paard gezeten. En 2. wat moest ik aan?

Maar wat is nou een beetje een hippe outfit voor het paardrijden?

Ik zou ‘ik’ niet zijn als ik niet goed beslagen ten ijs, of in dit geval, te paard zou komen. Dus ik had van tevoren een vriendin gebeld die ook paardrijdt en zelfs aan dressuurwedstrijden meedoet, en gevraagd of ik van haar een hippe outfit voor het paardrijden mocht lenen. Nou, er ging een wereld voor me open! Ik had geen idee wat je allemaal kunt doen om er hip(po) bij te zitten op je hengst. Ik zal even opsommen wat ik bij m’n vriendin uit de kast heb gehaald:

1. Lakleren rijlaarzen

Als je het doet, doe het dan goed. Dus, trek geen standaard zwarte rijlaarzen aan als je met je paard de hort op gaat, maar investeer in een paar van lakleer. Kost een paar duiten – bijna 200 euro zei m’n vriendin – maar dan heb je ook wat.

2. Kekke rijbroek

Ik mocht een echte Anky rijbroek van m’n vriendin aan. Je weet wel, van Anky van Grunsven, de Nederlandse dressuuramazone, met haar paard Bonfire. Ambiance, zo heette de broek. Met kleine strass steentjes op de zakken. Heel stijlvol en toch comfortabel.

3. Chique rijhelm

Als kers op de taart mocht ik een splinternieuw elegante BR rijhelm lenen, met een zilverkleurige rand en glitters op de bovenkant. Behalve dat hij er hartstikke trendy uitziet, is hij ook nog eens licht van gewicht en houdt hij je hoofd letterlijk lekker koel.

4. Staart extensions

Haar extensions kennen we allemaal wel. Maar die zijn er dus ook voor je paard. Nou ging mij dat een beetje te ver om die bij mijn ‘leenpaard’ in te doen, maar Angel, het paard van Sylvie, had ze dus wel in. Prachtig gevlochten in het eigen haar, zonder lijm of wax. Volgens Sylvie blijven ze zeker wel een half jaar zitten. En ik moet zeggen, het ziet er heel natuurlijk uit, zo’n prachtig volle haardos.

5. Glitter tattoos

Een trend overgewaaid uit Engeland, heb ik me laten vertellen. Met een sjabloon, speciale lijm en glitters kun je letterlijk allerlei leuke patronen op je paard ‘plakken’. Ze blijven wel twee weken zitten. Je vindt de tattoos op www.glamouratiuk.com.

Nu hoef je natuurlijk echt niet zo ver te gaan, zeker niet als je niet zo vaak op een paard zit, zoals ik. Maar zit je vaker op een paard dan in de auto en volg je graag de laatste trends? Dan weet je wat je te doen staat om een hippe outfit voor het paardrijden te scoren.

Bonustip

Oh, en dan heb ik ook nog een bonustip: zo goed als je voor je paard zorgt, zo goed moet je natuurlijk ook voor jezelf zorgen. Sylvie vertelde me dat ze door het paardrijden vaak last heeft van ingegroeide haartjes. Daarom neem ik altijd avoyd original voor haar mee als ik naar haar toe ga. Hiervan worden je benen weer lekker glad en je voorkomt dat haartjes gaan ingroeien. Ik gebruik het zelf ook al jaren. Maar geloof me, als ik zulke prachtige glanzende haren als Angel op mijn lijf had, dan zou ik me nooit meer scheren…

Liefs Simone

Heb jij nog tips die hierbij passen? Deel ze dan op onze facebook-page!

© 2019 - 2024 Avoyd | sitemap | rss