Pak jij een voorjaarsschoonmaak gestructureerd aan?

Artikel 1 van 16

Oh yesss, die kou is weer vertrokken en ik krijg alweer echt zin in het voorjaar. En zoals ik ook om me heen zie en hoor, begint het ook thuis lekker te kriebelen. Nu hou ik normaal niet zo van kriebelen, maar het fijne aan deze kriebels is dat als je je eraan toegeeft, je echt tot rust kan komen.

Het vervelende vind ik wel dat wanneer je uit je winterslaap ontwaakt, dat het dan meteen zoveel is. En ik wil natuurlijk alles tegelijk! Maar door te categoriseren, kan je beter overzicht houden. Ik geef je een paar categorieën om mee aan de slag te gaan:

1. Fris je huis op!

Ik gooi lekker mijn raam open, die dekbedden eruit om te luchten en ga ondertussen eens flink door mijn huis heen om mijn spullen uit te zoeken. Die ene doos die in de hoek van de kamer staat, hoe lang staat die daar eigenlijk al..? En alles wat erin zit heb ik net zo lang niet aangeraakt. Misschien maar in 1 keer naar de kringloper brengen. Ik zet hem vast klaar zodat ik er nog wat spullen aan kan toevoegen die weg mogen.

Het lastige aan dit seizoen is wel de grilligheid. Want waar ik net nog mijn dekbedden buiten heb gegooid, moet ik rennen, want die enorme bui had ik aan kunnen zien komen, als ik niet zo diep in die kledingkast gedoken was misschien. Tip: hou die buienradar in de gaten!

Maar waar ik dus mijn droger vol prop met mijn zeiknatte dekbed, ligt mijn halve garderobe inmiddels op mijn lege bed. Dat schiet niet erg op zo. Ik heb eigenlijk ook niet zoveel zin meer om de resterende kledingstukken te sorteren, ik wil naar buiten!

2. Ga naar buiten! 

Dus ik pak alle lege flessen bij elkaar, gooi ze in een tas om weg te brengen naar de supermarkt. Die kast wordt er alleen niet echt leger op… blijkbaar drink ik toch vaker wijn dan cola. Dus pak ik ook nog maar een tas voor mijn glaswerk. Een aantal potjes haal ik eruit, want die kan ik met een waxinelichtje erin nog best prima in de tuin zetten.

Maar met twee van die volle tassen, kies ik er toch maar voor om de auto te pakken naar de supermarkt. Lekker wat boodschappen doen, wordt op deze manier toch een beetje gehaast. Volgende keer pak ik toch maar de fiets, voor een echt fris hoofd. Maar goed, nu weer gauw terug naar huis. 

3. Haal de natuur in huis!

Thuis valt 1 ding me meteen op: die planten die ik ooit zo groen kocht, staan er niet zo fier meer bij. Sterker nog, sommigen hebben alleen nog maar een steel, of een bedje van dode bladeren onderin de pot. Ik zet ze bij elkaar voor de achterdeur. Misschien kan ik er nog een keer wat mee, maar nu moeten ze uit mijn zicht. 

4. Relax.. 

Ik kijk rond en waar mijn kriebels al ver vervlogen zijn, zie ik dat ik echt een immense bende van mijn huis heb gemaakt… Maar opruimen… dat heeft niets te maken met voorjaarskriebels natuurlijk! Na deze intensieve dag, trakteer ik me op een lekker bad. 

Terwijl ik in het warme sop zak, kijk ik naar mijn benen. Daar krijg ik ook spontaan de kriebels van! Komt goed uit dat ik vandaag niet buiten ben geweest, wat een harige bende! Ik werk alles lekker bij en om te zorgen dat ik ook na mijn bad geen kriebels meer heb, gebruik ik nog wat Avoyd original.  

Opruimen doe ik lekker morgen. 

Groetjes Simone

 

Heb jij al last van schoonmaakwoede? Reageer gerust op de Facebook-page!

© 2019 - 2024 Avoyd | sitemap | rss