Hoe kan ik het vakantiegevoel vasthouden?

Artikel 1 van 15 Volgende

De vakantie is voorbij… En hup we gaan weer aan het werk! Ik zou graag dat vakantiegevoel vasthouden… Blijkbaar ben ik niet de enige met post holidays blues, want uit onderzoek blijkt 60% van de Nederlanders hier last van te hebben. Kamperen met Sylvie is me best meegevallen. We hebben twee weken met de hittegolf aan het water gelegen, maar krijg altijd wel meteen weer stress van de mailtjes die op me staan te wachten. Hoe ik weer lekker in het ritme kom, maar wel het vakantiegevoel nog een beetje vasthoud? Ik deel je mijn tips!

Start een beetje rustig op

Het is niet handig gepland als je zondag terugkomt en dan gelijk maandag weer moet beginnen. Ik zorg altijd voor een paar dagen extra vrij. Dan kan ik op mijn gemakje opruimen en nog even genieten van een rustig weekend. Soms begin ik zelfs pas op een dinsdag, dan is mijn week meteen wat korter!

Laat je bijpraten

Op het werk klets ik altijd eerst even bij met collega’s. Want als die computer aangaat, krijg ik meteen stress van de mail. Even een bakje koffie erbij en de tijd nemen om bij te praten. Niet alleen over onze vakanties, maar ook over de opdrachten die in mijn vakantie doorgingen. Zo ga ik daarna sneller door mijn mailbox heen.

Doe alsof je er nog niet bent

Ik laat mijn out-of-office altijd nog een dagje langer aan staan. Dan krijg ik niet direct al telefoontjes en doe ik gewoon alsof ik er nog niet ben. Zo kan ik rustig mijn mailtjes lezen, alles netjes ordenen en een prio lijstje maken. Daarna ga ik aan de slag en pak ik daadwerkelijk mijn werk weer op.

Vakantiegevoel vasthouden met een leuk vooruitzicht!

Wat voor mij ook helpt voor mijn humeur is direct iets leuks te plannen voor het eerste weekend! Zo houd ik het vakantiegevoel nog wat langer vast. Zo hebben we deze vakantie vaak de BBQ aangestoken met z’n tweeën en dus ga ik dit weekend ook weer BBQ-en met Sylvie! Wordt het minder weer, dan gaan we gezellig samen koken.

Trek die zomerjurk gewoon aan!

Ook op kantoor kan die zomerjurk namelijk prima, iedereen is nog in de vakantiestemming. Een leuke jurk met een wat langere mouw kan ook. Mijn benen zijn zo mooi bruin geworden, dus die mogen gezien worden. Natuurlijk netjes verzorgd met Avoyd Original 😊, zonder scheerbultjes!

Richt je huis in als vakantiehuis

En om het vakantiegevoel ook thuis nog even lekker vast te houden, kun je je huis restylen als vakantiehuis! Een beetje een strandthema misschien? Met een likje lichtblauwe verf op de muur en wat schelpjes kom je al best een eind. Ook helpt om je huis lekker op te ruimen. Een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd toch?

Laat het los

Vakantiegevoel zit eigenlijk gewoon tussen mijn oren. Dat weet ik. Op vakantie moet ik niets, heb ik niets om me druk over te maken. Ja op de camping wat meer dan ik gewend ben. We moesten namelijk elke dag weer zelf nadenken wat we gingen eten… Is toch anders dan een hotel 😊. Om ook in mijn dagelijkse leven het vakantiegevoel vast te houden, probeer ik vaker zorgen los te laten en te denken: wat is er nu écht belangrijk voor me? Ik doe zoveel mogelijk leuke dingen en geniet van ieder moment. Zo maak ik van het leven gewoon één grote fascinerende reis!

Groetjes Simone

 

Hoe kun jij het vakantiegevoel vasthouden? Laat het me weten op de Facebook-page.

 

 

BLOG - Hoe kan ik het vakantiegevoel vasthouden?

De vakantie is voorbij… En hup we gaan weer aan het werk! Hoe ik weer lekker in het ritme kom, maar wel het vakantiegevoel nog een beetje vasthoud? Ik deel je mijn tips!  Lees meer....

 

 

Reviews

  • 15-09-2020 - HET WERKT ECHT! Ik was zeer sceptisch toen ik een...  lees meer
  • 15-09-2020 - Werkt echt! Heel blij mee lees meer
  • 05-09-2020 - Ik had altijd hele heftige uitslag na het scheren waardoor...  lees meer
Plaats een review
© 2019 - 2020 Avoyd | sitemap | rss
"Voor een correcte werking maakt avoyd.nl gebruik van cookies." Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.