Scheerirritatie ingegroeide haartjes rode bultjes na scheren ontharen harsen en waxen


Scheerirritatie, ingegroeide haartjes en rode bultjes zijn een veelvoorkomend probleem na het scheren en ontharen. Deze ontstaan vaak bij het scheren van de bikinilijn, benen en oksels bij vrouwen en het scheren van baardharen en bij mannen. Schaamharen en baardharen zijn vaak dik en krullerig, waardoor ze gemakkelijk naar binnen groeien. Met de nodige jeuk en huidirritatie na het scheren. Ze blijven onder het huidoppervlak steken en blijven zodoende onder de huid verscholen of groeien terug in de huid. Ingegroeide haartjes veroorzaken daardoor een onderhuidse ontstekingsreactie of kunnen gaan infecteren.

Hoe ontstaan ingegroeide haartjes?

De zogenaamde “razor bumps” zijn haartjes die eerst wel buiten het huidoppervlak groeien, maar vervolgens gaan krullen of met een bochtje terug de huid indringen.

Deze bultjes na het scheren zijn vaak het gevolg van onzorgvuldig scheren. Tevens kan dit leiden tot pijnlijke steenpuistjes of haarnestcystes, als de ingegroeide haartjes onzorgvuldig of met geweld worden verwijderd. Vooral epileren en waxen kunnen leiden tot ingegroeide haartjes. Juist omdat het trekken aan het haar de haartjes ruw onder het huidoppervlak afbreken, wat ingegroeide haartjes bevordert.

Avoyd: de beste verzorging bij ingegroeide haartjes, scheerbultjes en scheerirritatie

Omdat ingegroeide haartjes soms moeilijk te voorkomen zijn, adviseren wij na elke scheerbeurt de Avoyd Original te gebruiken. Avoyd Original is het meest effectieve verzorgingsproduct om ingegroeide haartjes, scheerirritatie, jeuk, rode scheerbultjes en een branderige huid tegen te gaan. Dit product kan zowel voor het scheren van de bikinilijn, als voor het gezicht, benen, armen, oksels, nek, borst en rug worden gebruikt. Heb je daarnaast ook last van donkere huidvlekjes, gebruik dan na elke scheerbeurt AVOYD Double Delight

Avoyd voor de overgevoelige huid

Omdat sommige mensen direct na het ontharen, met name harsen, last hebben van een overgevoelige huid hebben wij voor de vrouw Avoyd Bikini Bliss en voor de man Avoyd Immaculate Man ontwikkeld. Deze producten kalmeren en hydrateren de huid op zachte wijze na het harsen of scheren, wanneer de huid extra gevoelig is door de ruwe behandeling. De verzachtende crèmes hebben naast de verzorgende ingrediënten ook ingrediënten om de vervelende bultjes en scheerirritatie te voorkomen. Wees twee dagen na het harsen extra lief voor je huid en stap daarna over op Avoyd Original of Avoyd Double Delight.

© 2019 - 2024 Avoyd | sitemap | rss