Afkomen met je winterdip met deze vijf tips!

Artikel 13 van 16

Hèhè eindelijk, de lente is begonnen hoor! Niet alleen volgens afspraak op 21 maart, maar zo te zien en te voelen passen de temperatuur en de natuur zich er ook al lekker op aan. Goed nieuws voor mijn lijf en leden, want die kunnen na een flinke winterdip wel wat nieuwe energie gebruiken. Wil jij weten hoe je moet afkomen van je winterdip? Dit zijn mijn vijf tips!

Het voorjaar kenmerkt voor mij altijd een soort nieuw begin. Het kwik stijgt, bomen worden weer groen, krokusjes komen weer op en het blijft langer licht. Hoog tijd om afscheid te nemen van het dekentje op de bank en uit mijn winterdip te kruipen.

Afkomen van je winterdip kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door lekker op een terras te gaan zitten en te genieten van die eerste voorzichtige zonnestralen. Maar je hoeft niet altijd naar buiten om te genieten van de lente, je kunt het voorjaar natuurlijk ook ín huis halen. Bovendien is het voorjaar ook een periode om ideeën waar je al maanden op aan het broeden was, nu eindelijk uit te voeren. Bereid je voor op een heerlijke lente met mijn vijf tips!

1. Ruim je huis op

Een opgeruimd huis betekent voor mij een opgeruimd hoofd. Hoog tijd dus om die muffe winter de deur uit te werken en het voorjaar letterlijk in huis te halen. Stof je kasten af, gooi de ramen open, zet nieuwe planten op je balkon of in de tuin, gooi spullen weg die je eigenlijk nooit gebruikt en fleur je huis op met een vrolijke bos tulpen op tafel. Je kunt ook nog een stapje verder gaan en bijvoorbeeld die ene muur in de woonkamer een lekkere frisse lik verf geven of je accessoires veranderen.

2. Ga buiten sporten

Wil je snel afkomen van je winterdip? Ga dan lekker sporten of wandelen in de buitenlucht. In de winter zijn de dagen korter en breng je veel binnenshuis door, waardoor je weinig daglicht ziet. Ik word hier zelf altijd moe en somber van. Dus, trek je joggingpak aan, ga naar buiten en absorbeer die zonnestralen voor de benodigde vitamine D!

Bewegen helpt bovendien tegen stress en depressies en draagt bij aan een positieve mindset. Onderzoek heeft uitgewezen dat sporten net zo effectief kan zijn als antidepressiva!

Tijdens het sporten maakt ons lichaam namelijk endocannabinoïden aan die zorgen voor een blij en tevreden gevoel.

Andere positieve effecten van sporten zijn dat het je mentaal fit houdt, je leer- en concentratievermogen stimuleert en je creativiteit een boost geeft. Dus, of je nu gaat fietsen, met je hond in het park wandelt of een uurtje yoga in de tuin doet; het maak niet uit wat voor beweging je krijgt, zolang het maar buiten is.

3. Creëer een nieuwe lentelook

Aan het eind van de winter valt mijn kledingkast altijd te beurt aan een grondige inspectie. Dikke truien maken plaats voor voorjaars- en zomerkleding die ik tot die tijd bewaar in een koffer. Kleren die gedateerd zijn of die ik een heel seizoen niet heb gedragen gaan voor een tweede leven naar Appel & Ei of naar het goede doel.

Het eind van de winter is ook hét moment om eens na te denken over mijn kledingstijl. Hoe wil ik mezelf presenteren dit voorjaar? Mijn inspiratie haal ik uit tijdschriften en de nieuwe voorjaarscollecties. Als ik zin en tijd heb, creëer ik een moodboard – al dan niet op Pinterest – om de stijl die ik mijn hoofd heb te visualiseren. Vooral handig om miskopen te voorkomen!

4. Haal jezelf door de wasstraat

Een nieuw voorjaar staat symbool voor verandering. En zoals we allemaal weten, begint die bij jezelf. Ga bijvoorbeeld eens lekker naar de kapper en laat die wintervacht verwijderen. Kies voor een trendy model en een nieuwe frisse haarkleur en geloof me, je voelt je als herboren. Werk ook je wenkbrauwen bij en zorg dat je benen weer toonbaar zijn in een korte rok. Ik gebruik voor het scheren altijd de Avoyd Rub ’N Scrub voor mooie gladde benen. Het bevat naast fijne scrubkorreltjes ook een natuurlijk enzym dat dode huidcellen losweekt.

5. Eet gezond

Heb je ook je buik rond gegeten tijdens de feestdagen in december? Dan is het nu hoog tijd om over te stappen op een gezond en licht voedingspatroon. Dat hoeft natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Probeer langzamerhand steeds meer groente en fruit in je dagelijkse voedingspatroon op te nemen en laat vlees en suiker voor wat ze zijn. Zeker in combinatie met voldoende beweging zul je zien dat je binnen no time weer lekker in je vel zit en optimaal kunt genieten van de lente!

Groetjes Simone

Hoe kom jij van je winterdip af? Deel het met me op onze facebook-page?

© 2019 - 2024 Avoyd | sitemap | rss