Op zoek naar een hippe outfit voor het paardrijden? Vijf tips!

Vorige Artikel 10 van 14 Volgende

Ik heb een nogal heftig weekend achter de rug. Ik heb namelijk een buitenrit gemaakt op een paard. Je leest het goed, een páárd. En ik ben niet eens gevallen! Ja mensen, bel de krant maar. Sterker nog, ik maakte behoorlijk de blits toen ik op mijn dekhengst over het Scheveningse strand paradeerde in mijn trendy paardrijkleding. Wil jij ook een hippe outfit voor het paardrijden? Dit zijn mijn vijf tips.

Eerst zal ik je even vertellen hoe ik op dat paard terecht ben gekomen. Ik was dit weekend bij m’n nichtje Sylvie in Scheveningen op bezoek. Sylvie is een paardenmeisje in hart en nieren. Ze heeft zelfs haar eigen verzorgingspaard, met de naam Angel. Echt een prachtdier om te zien, groot en indrukwekkend met zijn bruinglanzende vacht en lange zwarte manen.

Het plan was om ‘s zaterdags lekker te gaan shoppen in Den Haag, ’s avonds te gaan borrelen bij Huppel The Pub en dan ’s zondags uit te kateren op een paard met een heerlijke buitenrit op het Scheveningse strand. Op zich een heel aantrekkelijk en Instagramwaardig idee, alleen waren er twee probleempjes: 1. ik had al sinds mijn tienerjaren niet meer op een paard gezeten. En 2. wat moest ik aan?

Maar wat is nou een beetje een hippe outfit voor het paardrijden?

Ik zou ‘ik’ niet zijn als ik niet goed beslagen ten ijs, of in dit geval, te paard zou komen. Dus ik had van tevoren een vriendin gebeld die ook paardrijdt en zelfs aan dressuurwedstrijden meedoet, en gevraagd of ik van haar een hippe outfit voor het paardrijden mocht lenen. Nou, er ging een wereld voor me open! Ik had geen idee wat je allemaal kunt doen om er hip(po) bij te zitten op je hengst. Ik zal even opsommen wat ik bij m’n vriendin uit de kast heb gehaald:

1. Lakleren rijlaarzen

Als je het doet, doe het dan goed. Dus, trek geen standaard zwarte rijlaarzen aan als je met je paard de hort op gaat, maar investeer in een paar van lakleer. Kost een paar duiten – bijna 200 euro zei m’n vriendin – maar dan heb je ook wat.

2. Kekke rijbroek

Ik mocht een echte Anky rijbroek van m’n vriendin aan. Je weet wel, van Anky van Grunsven, de Nederlandse dressuuramazone, met haar paard Bonfire. Ambiance, zo heette de broek. Met kleine strass steentjes op de zakken. Heel stijlvol en toch comfortabel.

3. Chique rijhelm

Als kers op de taart mocht ik een splinternieuw elegante BR rijhelm lenen, met een zilverkleurige rand en glitters op de bovenkant. Behalve dat hij er hartstikke trendy uitziet, is hij ook nog eens licht van gewicht en houdt hij je hoofd letterlijk lekker koel.

4. Staart extensions

Haar extensions kennen we allemaal wel. Maar die zijn er dus ook voor je paard. Nou ging mij dat een beetje te ver om die bij mijn ‘leenpaard’ in te doen, maar Angel, het paard van Sylvie, had ze dus wel in. Prachtig gevlochten in het eigen haar, zonder lijm of wax. Volgens Sylvie blijven ze zeker wel een half jaar zitten. En ik moet zeggen, het ziet er heel natuurlijk uit, zo’n prachtig volle haardos.

5. Glitter tattoos

Een trend overgewaaid uit Engeland, heb ik me laten vertellen. Met een sjabloon, speciale lijm en glitters kun je letterlijk allerlei leuke patronen op je paard ‘plakken’. Ze blijven wel twee weken zitten. Je vindt de tattoos op www.glamouratiuk.com.

Nu hoef je natuurlijk echt niet zo ver te gaan, zeker niet als je niet zo vaak op een paard zit, zoals ik. Maar zit je vaker op een paard dan in de auto en volg je graag de laatste trends? Dan weet je wat je te doen staat om een hippe outfit voor het paardrijden te scoren.

Bonustip

Oh, en dan heb ik ook nog een bonustip: zo goed als je voor je paard zorgt, zo goed moet je natuurlijk ook voor jezelf zorgen. Sylvie vertelde me dat ze door het paardrijden vaak last heeft van ingegroeide haartjes. Daarom neem ik altijd avoyd original voor haar mee als ik naar haar toe ga. Hiervan worden je benen weer lekker glad en je voorkomt dat haartjes gaan ingroeien. Ik gebruik het zelf ook al jaren. Maar geloof me, als ik zulke prachtige glanzende haren als Angel op mijn lijf had, dan zou ik me nooit meer scheren…

Liefs Simone

Heb jij nog tips die hierbij passen? Deel ze dan op onze facebook-page!

Vakantiesluiting webshop

Let op; vanwege de vakantiesluiting van onze webshop worden er geen bestellingen verstuurd van 31-7 tot 11-8-2020.

Je kan wel bestellingen plaatsen in deze periode maar deze worden pas 11-8-2020 verstuurd.

BLOG - Op vakantie in eigen land

Vakantie. Daar houd ik van. Mijn nichtje Sylvie vroeg of ik met haar mee ging naar de camping. Ik dacht gelijk, dat is leuk, op vakantie in eigen land!

Ik heb  het internet afgestruind naar tips om er toch leuk uit te zien op de camping. Ik zet ze voor je op een rij!  Lees meer....

 

 

Reviews

  • 18-06-2020 - Altijd last gehad van ingegroeide haren, scheerbultjes en gewoon heel...  lees meer
  • 22-04-2020 - Hoe komt het dat mijn huid na gebruik van AVOYD...  lees meer
  • 22-04-2020 - Help!! mijn huid verveld heel erg na gebruik van Avoyd...  lees meer
Plaats een review
© 2019 - 2020 Avoyd | sitemap | rss
"Voor een correcte werking maakt avoyd.nl gebruik van cookies." Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.