Hoe kleed je je leuk en comfortabel in de herfst?

Artikel 15 van 16

Het is een van die levensvragen die me rond deze periode altijd weer overvalt als ik ’s ochtends voor mijn kledingkast staat: hoe kleed je je leuk én comfortabel in de herfst? De ene keer kun je nog in een T-shirt naar de supermarkt, het volgende moment zit je met uitgelopen eyeliner op de fiets in de striemende regen en een wind die door je ziel snijdt, zo koud. Hoe zorg je er dan voor dat je toch leuk maar gekleed voor de dag komt? Dit zijn mijn vijf tips!

Ik vind het maar een moeilijk seizoen, de herfst. Want wat doe je aan met dat wisselvallige weer? Dan weer zon, dan weer regen… het lijkt potverdrie mijn humeur wel.

Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik doe elk half jaar aan een seizoenswissel. Een soort transfer van mijn kledingkast, zeg maar. In de herfst maken mijn zomerkleren plaats voor mijn winteroutfits en in het voorjaar vice versa. Maar dat ‘tussenweer’ blijft altijd wel een dingetje. Want je trekt met 14 graden ook niet meteen die dikke wintertrui aan. Wat moet je dan nog aan als het straks écht koud wordt?

1. Laagjes!

Wat ik in de herfst vaak doe is laagjes dragen. Heb je op je weerapp gezien dat het wisselvallig wordt, dan kun je met laagjes heel eenvoudig wat aan- en uittrekken. Zo hoef je geen kou te lijden of juist weg te drijven van het zweet op het moment dat de zon even doorbreekt, én je hoeft niets in te boeten op er stylish verantwoord uitzien.

Hiervoor is het wel handig om bepaalde basis items in de kast te hebben hangen die je goed met elkaar kunt combineren. Denk aan een sweater in een leuke kleur, niet te dik maar ook niet te dun. Zo een waar je eventueel makkelijk nog iets onder kunt dragen. Of een trenchcoat, zo’n dunne jas met ceintuur, te koop in allerlei lengtes. Zo’n jas is net warm genoeg én luchtig genoeg om er nog een sweater onder te kunnen dragen.

Wat ook niet mag ontbreken, zijn enkellaarsjes. Gewone laarzen zijn vaak nog te warm en pumps weer te koud. Enkellaarsjes zijn dan de perfecte tussenoplossing, want: leuk onder een – driekwart – broek, maar ook onder een rok of jurk.

2. Draag je zomerkleding door

Nu denk je vast: dat kan toch niet? Jawel hoor. Ook hier is ‘laagjes’ weer het toverwoord. We hebben allemaal wel zo’n jurk in de kast hangen die niet per se seizoensgebonden is. Doe je er een panty onder, een jasje of blazer overheen of een top onder, dan kun je die jurk nog prima doordragen. Een vestje eroverheen kan ook, maar let in dat geval wel op de lengte van het vest en de look die je ermee creëert.

3. Doe een sjaal om

Je bent sjaalliefhebber of je bent het niet. Ikzelf draag ze te pas en te onpas. Ik vind ze ideaal om een outfit op te leuken en om m’n nek lekker warm te houden. Mijn nichtje Sylvie kon eerst absoluut niet tegen sjaals. Ze kreeg er puistjes van. Maar sinds ze Original van Avoyd gebruikt, heeft ze nergens meer last van en kun je haar in een sjaal uittekenen. 

4. Maillots en panty’s

Om er leuk en comfortabel uit te zien in de herfst, draag ik heel vaak een panty of een dunne maillot. Op die manier kan ik die ene zomerjurk nog prima doordragen. Bovendien houden ze mijn altijd koude voeten lekker warm – ook in pumps! En als ze van goede kwaliteit zijn, doen ze ook nog wat voor je figuur.

Gelukkig zijn er heel veel modellen te vinden met een leuk motiefje, zodat je lekker kunt variëren. Soms kan het zijn dat een panty gaat jeuken. Dit komt vaak doordat je de huid op je benen heel droog is. Sinds ik een goede scrub gebruik, heb ik hier zelf geen last meer van. 

Let bij het kopen van een panty of maillot wel goed op de maat. Heb je lange benen, kies dan een grote maat. De maat zegt namelijk niet zoveel over de omtrek van de panty om je middel; die blijft meestal wel een beetje hetzelfde. Wordt het straks echt koud, dan kun je kiezen voor een met fleece gevoerde (thermo) panty. Deze corrigeren overigens meestal niet. 

5. Vermijd kleur niet!

Vaak associëren mensen de herfst en winter met donkere kleuren. Want: het is buiten eerder donker en ook de kou en het gure weer zorgen ervoor dat veel vrouwen denken dat lichte kleuren dan een no go zijn.

Onzin natuurlijk. Want waarom zou je alleen in het voorjaar en in de zomer kleuren kunnen dragen? Als ik iets met een kleur wil dragen, dan doe ik dat omdat ik dat wil! Zouden meer mensen moeten doen, daar worden die donkere dagen in ieder geval een stuk vrolijker van. Wie weet helpt het zelfs tegen die onvermijdelijke winterdip!

Groetjes Simone

Hoe kleed jij je leuk en comfortabel in de herfst? Deel je tips met me op onze Facebookpagina!

© 2019 - 2024 Avoyd | sitemap | rss